HÄRDNINGSTID

Ett fordon behandlat med Arcticleans keramiska lackskydd behöver härda i upp till 14 dagar innan den uppnår full styrka. Under den här tiden bör man vara försiktig med hur man tvättar. Om du har möjlighet så parkera bilen i garage. Försök även att utsätta bilen för så lite pollen och andra nedfall som det går, ett bra tips är att inte parkera nära träd. Skulle du råka på att få fläckar/nedfall så torka bort omgående, använd med fördel Arcticlean – Booster och en ren microfiberduk.

keramiskt lackskydd 8

TVÄTTRÅD EFTER HÄRDNINGSTIDEN

Du kommer att märka att bilen inte blir skitig på samma sätt som innan behandlingen. Då du nu har en extrem avrinning och vattenavstötande effekt så kommer nu vattnet även ta med sig smutsen. Självklart kommer din bil att bli smutsig och det bästa du kan göra är att underhålls tvätta ofta. För bästa resultat så bör du tvätta bilen varje vecka för att undvika att smutsen hinner gro in i skyddet.

SJÄLVTVÄTTAR

Om du brukar tvätta i en själv tvätthall så får du ofta koppla in din medhavda Foam lance och använda dina egna rengöringsprodukter. Då kan du tvätta enligt stycket Underhållstvätt. Självklart rekommenderar vi att du använder våra produkter då vi vet och kan garantera att dom fungerar tillsammans med vårt lackskydd så länge de används på rätt sätt. Om du väljer att använda produkter från andra varumärken så säkerställ att de är milda och inte innehåller några vaxprodukter. Använd aldrig borstar som finns att tillgå i en själv tvätt.

PUNKTINSATSER

Alla bilar har då och då otur och utsätt för fågelspillning eller andra envisa fläckar. Här förespråkar vi Arcticlean – Booster, en snäll och mångsidig allround-produkt med rengörande egenskaper trots att det egentligen är en skyddsprodukt. Du använder enkelt Booster genom att spraya på, låta verka, gnugga lätt och torka av med en microfiber duk. Du kan även använda Booster som ett torkstöd, torka bort ev. kalkfläckar vid tvätt osv.

AUTOMATISKA BORSTTVÄTTAR

Att använda en automatisk borsttvätt kommer mer eller mindre att förstöra ditt lackskydd och är något vi bestämt avråder från.

 

 

Share
Gå upp